Olejek lawendowy

Skomentuj

Olejek lawendowy pozyskuje się w procesie destylacji z kwiatów lawendy. To jeden z tych najczęściej wykorzystywanych, zarówno w aromaterapii jak i do produkcji perfum, dezodorantów, mydeł czy innych środków kosmetycznych a nawet detergentów, jakie stosowane są do utrzymywania czystości i świeżego powietrza w domowym zaciszu. Wszystko przez zapach lawendy – okazuje się, że to jeden z najbardziej lubianych zapachów. Jest delikatny, z nutką orzeźwiającej słodyczy, ale pozostaje łagodny, idealnie wpisuje się w klimat „romantyczny”. … Czytaj dalej