Wydaje się, że rośnie świadomość polskiego społeczeństwa w kwestii zdrowego odżywiania. Nie oznacza to jednak, że bary fast-food czy pizzerie odwiedzane są rzadziej. Nic z tych rzeczy, a takich punktów na mapie kraju jest coraz więcej. Być może dlatego, że kebab czy pizza, o ile są spożywane z głową, nikomu jeszcze nie zaszkodziły. Zresztą oferta takich punktów jest coraz szersza i zawiera w sobie też sałatki czy inne zdrowsze dania. Jak się okazuje, wiele dobrego pod kątem takich podmiotów zmienia się też w ich podejściu do ochrony środowiska. Doskonałym przykładem jest sieć Da Grasso, która przez nowe opakowania walczy z zanieczyszczeniem środowiska.
Da Grasso, a ekologiczne opakowania
Warto przypomnieć, że nie jest to pierwsza tego typu zmiana. Jedna z największych i najbardziej rozpoznawalnych sieci pizzerii, w Polsce w przeszłości decydowała się już na zmiany mające na celu ochronę środowiska. Doskonałym tego przykładem jest zmiana opakowań na bardziej ekologiczne przed czterema laty, co spotkało się wówczas z dużym odzewem zadowolonych z tego faktu klientów. Jak będzie tym razem? Wydaje się, że nie gorzej. W dobie, kiedy z każdej strony mówi się nam, że ziemia umiera, a środowisko jest zatruwane na wiele różnych sposobów, każda taka akcja spotka się z przychylnym odbiorem przez społeczeństwo.
Oczywiście same pudełka nie spełnią swojego zadania w pełni, jeżeli klienci sieci nie będą w odpowiedni sposób zarządzać odpadami. Do tego żadna większa wiedza nie jest jednak niezbędna. Należy właściwie segregować odpady, co w przypadku kartonowych pudełek nie jest niczym trudnym, gdyż wystarczy umieścić je w specjalnych koszach, pojemnikach czy oddać do skupów, gdzie przyjmuje się makulaturę.
Warto w tym miejscu zauważyć, że recykling papieru pozwala na produkcję przeszło pięciu tysięcy bardzo różnych produktów. Przykładem jest wszystkim dobrze znany i niezbędny papier toaletowy. W taki sposób produkuje się też ręczniki papierowe i nie tylko.
Da Grasso, czyli nie tylko pizza
Na koniec warto przy tej okazji wspomnieć o samej pizzerii, a w zasadzie sieci takich punktów. Swój początek sieć Da Grasso z siedzibą w Łodzi miała w 1996 roku. Spółka zarządza szeroko rozbudowaną siecią lokali franczyzowych. Obecnie jest to ponad 200 pizzerii, które zlokalizowane są na terenie całej Polski, w miastach większych, ale i tych znacznie skromniejszych. Podmiot charakteryzuje się pełnym profesjonalizmem, konkurencyjnymi cenami, szybkim czasem realizacji zamówienia, ciekawymi i częstymi promocjami czy szeroką ofertą, którą sprawdzić można na stronie https://www.dagrasso.pl.
Co istotne, Da Grasso to nie tylko pizza. Rzeczywiście ta jest tutaj najpopularniejszym daniem. W ofercie znajdują się bardzo różne pizze: z mięsem, wegetariańskie, tradycyjne, z owocami morza czy “na ostro”. Są też specjalne pizze dla dzieci. Poza tym oferta to również sałatki, inne dania, a nawet desery, co sprawia, że coś dla siebie powinien znaleźć tu każdy, kto odżywia się mniej i bardziej zdrowo.
warto podkreslić ważność ochrony środowiska . brawo . niech inni biorą przykład .
Da Grasso to firma, którą znam od lat. Nie wiedziałam tego, teraz darzę ich jeszcze większą sympatią, super!